Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, κ. Μάρος Σέφτσοβιτς στην τελετή έναρξης των εργασιών του Αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (TAP) στη Θεσσαλονίκη
20 Μαΐου, 2016
Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία ξεκίνησαν διαδικασία ειρήνευσης για το Ναγκόρνο Καραμπάχ
20 Μαΐου, 2016

Δημόσια διαβούλευση για την διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής για την Ενιαία Αγορά, η Επιτροπή προτίθεται να προτείνει έως το τέλος του 2016 ένα Διαβατήριο Υπηρεσιών, ώστε να απλουστευθούν οι διοικητικές διαδικασίες για τους παρόχους υπηρεσιών που επιθυμούν να επεκταθούν σε άλλα κράτη μέλη.
Aυτό το μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τρόπους διευκόλυνσης της παροχής υπηρεσιών ανά την ΕΕ από τους οικείους παρόχους. Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής για την Ενιαία Αγορά, η Επιτροπή προτίθεται να προτείνει έως το τέλος του 2016 ένα Διαβατήριο Υπηρεσιών, ώστε να απλουστευθούν οι διοικητικές διαδικασίες για τους παρόχους υπηρεσιών που επιθυμούν να επεκταθούν σε άλλα κράτη μέλη. Η Επιτροπή συγκεντρώνει επίσης απόψεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των κανονιστικών φραγμών που αντιμετωπίζουν οι βασικές επιχειρηματικές υπηρεσίες και για την διαμόρφωση και βελτίωση της πρόσβασης στην ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικής ευθύνης όταν οι φορείς παροχής υπηρεσιών δραστηριοποιούνται σε διασυνοριακό επίπεδο.

Στόχος του Διαβατηρίου Υπηρεσιών είναι να εξασφαλίσει στους παρόχους υπηρεσιών νομική βεβαιότητα και σαφήνεια όσον αφορά τους κανόνες με τους οποίους θα πρέπει να συμμορφώνονται όταν επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε ένα άλλο κράτος μέλος. Το Διαβατήριο Υπηρεσιών θα απλουστεύσει τις διοικητικές διαδικασίες, χωρίς να μεταβάλλει τον όγκο των εφαρμοστέων κανόνων ούτε και να μειώσει την εργατική νομοθεσία ή τις απαιτήσεις κοινωνικής προστασίας με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται οι φορείς παροχής υπηρεσιών.

Περισσότερα εδώ.