Οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές κοστίζουν στους φορολογούμενους 1 εκατ. ευρώ το μήνα
23 Μαΐου, 2016
H Κίνα η πιο φιλόξενη χώρα για πρόσφυγες
23 Μαΐου, 2016

Ακυρώθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ

Την ακύρωση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που είχαν προκηρυχθεί για τις 5 Ιουνίου αποφάσισε χθες η Βουλή της ΠΓΔΜ. Νωρίτερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της ΠΓΔΜ είχε απεφανθή ότι η διάλυση του κοινοβουλίου πριν από τις κάλπες ήταν αντισυνταγματική, βάζοντας φρένο στα σχέδια του κυβερνώντος κόμματος του Γκρούεφσκι για την διεξαγωγή εκλογών.

Παράλληλα, η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι εκλογές δεν θα μπορούσαν να είναι αξιόπιστες, επειδή το κυβερνών κόμμα είναι το μόνο που έχει εγγραμμένους υποψηφίους, καθώς η αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να της μποϋκοτάρει.

«Πιστεύουμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οποιαδήποτε κυβέρνηση που προκύψει από τις εκλογές, όπου τα τρία μεγάλα πολιτικά κόμματα (από τις τέσσερα) δεν συμμετέχουν δεν θα είναι αξιόπιστος εταίρος για τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσιγιάντσιτς. «Έχουμε πει κατ ‘επανάληψη ότι η συνεχής πολιτική κρίση στην χώρα κατευθύνει την ΠΓΔΜ πιο μακριά από τις ευρω-ατλαντικές φιλοδοξίες της», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ ανέστειλε τον περασμένο μήνα τις προσπάθειες διαμεσολαβήσεως για την επίλυση της πολύμηνης πολιτικής κρίσεως με επίκεντρο το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Η απόφαση του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνωφ να απονείμει χάρη σε όλους τους πολιτικούς εις βάρος των οποίων εκκρεμούν κατηγορίες προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Διαθέσιμο εδώ.