Ντάισελμπλουμ: Μπορούμε να έχουμε συμφωνία-Πρόοδος στις συζητήσεις για το χρέος
23 Μαΐου, 2016
Νέα έκτακτη χρηματοδότηση της ΕΕ προς την Ελλάδα για το προσφυγικό
23 Μαΐου, 2016

Αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας έχει ήδη αρχίσει. Τα κομματικά επιτελεία, βλέποντας τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, σπεύδουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να μαζέψουν και την τελευταία διαθέσιμη ψήφο.

Οι πολιτικοί ηγέτες θα στείλουν δημοσίως τα τελευταία τους μηνύματα, αλλά η αγωνία και το τρέξιμο δεν σταματούν εκεί. Η μάχη της ψήφου θα συνεχιστεί μέσα από προσωπικές επαφές είτε τηλεφωνικώς είτε διά ζώσης, κομματικών στελεχών, υποψηφίων κι εκεί όπου χρειάζεται των ίδιων των αρχηγών.

Τα τελευταία 24ωρα επιχειρείται να καλυφθεί όση απόσταση έμεινε ακάλυπτη όλο το προηγούμενο διάστημα.
Μέσα από μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση όλο το προηγούμενο διάστημα επιχείρησαν να προβάλουν τις δικές τους θέσεις και από την άλλη να αναδείξουν λάθη και αδυναμίες των πολιτικών τους αντιπάλων.

Η χθεσινή αντιπαράθεση μεταξύ των τριών μεγάλων είχε φόντο τις τράπεζες, με τον χρόνο να πηγαίνει πίσω οκτώ ολόκληρα έτη. Δίνοντας συνέχεια σε μια από τις πολλές τηλεμαχίες στις οποίες παρευρίσκονται οι ηγέτες του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, επέλεξαν να φρεσκάρουν τη μνήμη του ακροατηρίου τους με δηλώσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν.
Τον χορό της χθεσινής κόντρας άνοιξε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, καλώντας τους ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ να τοποθετηθούν. Ο Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε σε μια σειρά δηλώσεων που είχαν γίνει τον Οκτώβρη του 2008 από τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, τον τότε υπουργό Οικονομικών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Περισσότερα εδώ.