Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη: επενδύσεις άνω των 100 δισ. ευρώ σε λιγότερο από ένα έτος
23 Μαΐου, 2016
H Μέρκελ υπερασπίζεται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εν μέσω δυσαρέσκειας στη Γερμανία
23 Μαΐου, 2016

Η Βουλγαρία ζητά “Σχέδιο Β” για το προσφυγικό εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Η Βουλγαρία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύξει ένα εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να εφαρμόσει τη συμφωνία της για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων, δήλωσε την Παρασκευή (20 Μαΐου) ο υπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Μίτοφ.

Ο Μίτοφ έκανε το σχόλιο κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία συζητήθηκε η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

«Πιέζουμε για ένα σχέδιο Β. Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ίδια η συμφωνία έχει τις λεπτές στιγμές της. Επιμείναμε για ένα τέτοιο σχέδιο και τώρα το συζητάμε», είπε, σύμφωνα με τη Βουλγαρική εφημερίδα Sega.

Είναι η πρώτη φορά που ένας υπουργός της ΕΕ επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκε σε επίπεδο ΕΕ και το ΝΑΤΟ εφεδρικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων. Μετά από δημοσίευμα της Bild στις 9 Μαΐου σχετικά με το σχέδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι υπάρχει μόνο ένα σχέδιο, και ότι είναι η συμφωνία με την Τουρκία.

Διαθέσιμο εδώ.