Αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο
23 Μαΐου, 2016
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλλει στην αναμόρφωση της διεθνούς βοήθειας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης Κορυφής
23 Μαΐου, 2016

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση της ΕΕ προς την Ελλάδα για το προσφυγικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί στην Ελλάδα 56 εκατ. ευρώ με τη μορφή έκτακτης χρηματοδότησης με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών για τους πρόσφυγες, την ενίσχυση των ελληνικών αρχών για την καταγραφή των νέο-αφιχθέντων και για την επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου.

Η χρηματοδότηση θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για την κατηγορία των ευάλωτων ατόμων και θα ενισχύσει την καταγραφή και τη διαδικασία ασύλου με πρόσθετους ανθρώπινους πόρους, καλύτερες υποδομές μηχανογράφησης, αυξημένη διαθεσιμότητα ως προς τη διερμηνεία και καλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση.

Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα: 30 εκατ. ευρώ διατίθενται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την υποστήριξη του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ικανότητας της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου και της νέας Υπηρεσίας για την υποδοχή και την ταυτοποίηση.

Περισσότερα εδώ.