Ακυρώθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ
23 Μαΐου, 2016
Handelsblatt: Ο Σόιμπλε δέχεται ελάφρυνση χρέους αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές
23 Μαΐου, 2016

H Κίνα η πιο φιλόξενη χώρα για πρόσφυγες

Η Κίνα είναι η πιo φιλόξενη χώρα όσον αφορά τους πρόσφυγες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της στάσης των πολιτών διαφόρων χωρών η οποία εκδόθηκε χθες, με τη Γερμανία στη δεύτερη θέση και τη Βρετανία στην τρίτη

Στην πρώτη της έκθεση καταγραφής της παγκόσμιας αποδοχής για τους πρόσφυγες, η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε τη γνώμη πάνω από 27.000 ατόμων σε 27 χώρες και διαπίστωσε ότι 80% των ερωτηθέντων θα υποδέχονταν πρόσφυγες στην πόλη, τη γειτονιά ή τα σπίτια τους.

Ένα στα δέκα άτομα είπε ότι θα επέτρεπαν σε πρόσφυγες να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ σχεδόν μισοί από τους Κινέζους που ερωτήθηκαν θα άνοιγαν τα σπίτια τους στους πρόσφυγες.

Μάλιστα το 86% των Κινέζων που ερωτήθηκαν συμφωνούν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν, η ίδια η κυβέρνηση της Κίνας παραμένει διστακτική στην ανάληψη επανεγκατάστασης προσφύγων.

Σχεδόν όλοι οι Γερμανοί που ρωτήθηκαν και το 87% των Βρετανών είπαν ότι θα επέτρεπαν σε πρόσφυγες την είσοδο στις χώρες τους.Όμως 17% των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδός τους στη χώρα τους καθόλου.

Ως η λιγότερο φιλόξενη χώρα, στη Ρωσία 61% των κατοίκων που ερωτήθηκαν είπαν ότι δεν θα επέτρεπαν την είσοδο σε πρόσφυγες.

Η Πολωνία, η Ουγγαρία και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είπαν ότι η μετανάστευση, ιδιαίτερα από μουσουλμανικές κουλτούρες της Μέσης Ανατολής, θα αναστατώσει τις ομοιογενείς κοινωνίες τους.

Διαθέσιμο εδώ.