Ενισχύεται το στρατόπεδο κατά του Brexit στη Βρετανία
23 Μαΐου, 2016
Καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδίδει την πρώτη έκθεση προόδου
23 Μαΐου, 2016

To #EU4U στο 12ο Athens Digital Arts Festival (19-22/5/2016)

Στις 19-22 Μαΐου πραγματοποιείται στην Αθήνα (Ερμού 117-121), το 12ο Athens Digital Arts Festival, ένα Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Η σύμπραξη αυτή στοχεύει στην στήριξη και ανάδειξη της δημιουργικής βιομηχανίας και των νέων καλλιτεχνών που παράγουν και καινοτομούν καθώς και στην ανάπτυξη του κοινού της ψηφιακής τέχνης.
Πιο συγκεκριμένα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα υιοθετεί στο πλαίσιο του τετραήμερου την διαδραστική πολυμεσική εγκατάσταση Sensible του Bram Snijders της καλλιτεχνικής ομάδας Deframe από την Ολλανδία. Η εγκατάσταση αποτελεί έναν πειραματισμό στις σύγχρονες τεχνολογίες σε συνδυασμό με το εφαρμοσμένο ανοιχτό λογισμικό και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης #ΕU4U η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας στο Instagram κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 19 – 22 Μαϊου με θέμα “#EU4U: From Physical to Digital”.
Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους καλούνται να φωτογραφίσουν και να δημοσιεύσουν την φωτογραφία τους στον Instagram λογαριασμό τους κάνοντας TAG το λογαριασμό @to.steki.EU και βάζοντας το hashtag #EU4U με το δικό τους μήνυμα. Η φωτογραφία με τα περισσότερα Likes στο Instagram θα επιλεγεί ως Cover Photo για τους επίσημους λογαριασμούς της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τέλος, το Στέκι της Ευρώπης, ένας χώρος συνάντησης των δύο θεσμών με πολίτες και οργανώσεις, που στεγάζεται στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσει τη συνάντηση για την Ανάπτυξη Κοινού στις ψηφιακές τέχνες (Audience Development Meeting) την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 13:00 – 16:00, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LPM2015>2018 (http://avnode.org/activity/lpm-2015-2018/) με τη συμμετοχή φεστιβάλ από την Ευρώπη.

Διαθέσιμο εδώ.