Όλη η συμφωνία για δόση και ρύθμιση χρέους
25 Μαΐου, 2016
Ευρωπαϊκή έκθεση για την ψηφιακή πρόοδο : άνιση πορεία προς την επίτευξη της ψηφιακής ενιαίας αγοράς
25 Μαΐου, 2016

Συμφωνία Κύπρου-Λετονίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας

Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα, υπογράφηκε χθες στις Βρυξέλλες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης  της Λετονίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το κείμενο που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λετονίας, καθώς επίσης και με άλλες χώρες.

Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, υπογραμμίζει το ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι η Συμφωνία βασίζεται στο Μοντέλο Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income and on Capital).

Διαθέσιμο εδώ.