Άρχισε η πολυήμερη επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης
25 Μαΐου, 2016
Αυστηρή προειδοποίηση Μέρκελ σε Ερντογάν για την “αυταρχική” του εκτροπή και τις βίζες
25 Μαΐου, 2016

Κυπριακές εκλογές 2016: Κόμματα σε αμηχανία

Η δύσκολη επόμενη μέρα των εκλογών φέρνει τα περισσότερα κόμματα να αξιολογούν ζημιές ενώ αναζητούν και τα όποια κέρδη μπορεί να κρύβει η κάλπη. Το σίγουρο είναι πως τα κόμματα αντικρίζουν με αμηχανία τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής  αλλά και την μεγάλη αποχή.

Στο κυβερνών κόμμα, τον ΔΗΣΥ γίνονται κινήσεις προς αποτροπή του όποιου ενδεχομένου διολίσθησης σε εσωστρέφεια, άνκαι το κλίμα είναι βαρύ για το εκλογικό αποτέλεσμα. Προτεραιότητα της ηγεσίας είναι να κλείσει την πόρτα της αμφισβήτησης προτού αυτή ανοίξει από συγκεκριμένο στέλεχος που έδειξε ανάλογα δείγματα στο παρελθόν.

Στο ΑΚΕΛ η ήττα φέρνει στο προσκήνιο προβλήματα και δυσκολίες. Στο κόμμα θα αρχίσουν οι εσωκομματικές συζητήσεις, αναζητώντας τα αίτια της ήττας. Το Κυπριακό φαίνεται να είναι ένα από τα θέματα που θα εμφανιστούν ως αιτίες για την ήττα του κόμματος. Ο φόβος ενός νέου 1985 επανήλθε στο προσκήνιο και ανησυχεί την ηγεσία.

Στην ΕΔΕΚ, που υπήρξαν χθες παραιτήσεις των δυο αντιπροέδρων, επιχειρούν να κλείσουν το ενδεχόμενο να καταγραφούν εσωτερικές αναταράξεις. Μετά τις πρώτες αξιολογήσεις, που έχουν αρχίσει,  το θέμα του εκλογικού αποτελέσματος  θα παραπεμφθεί για το συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

Διαθέσιμο εδώ.