Συμφωνία στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ΕΜΣ για την Ελλάδα
26 Μαΐου, 2016
Moody’s: Θετικό το Eurogroup, αλλά τα ρίσκα παραμένουν μεγάλα
26 Μαΐου, 2016

Σουλτς: «Όνειδος» για τα κράτη μέλη της ΕΕ η Ειδομένη

«’Ονειδος για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χαρακτήρισε την Ειδομένη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, καταγγέλοντας τη στάση των χωρών που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ ζήτησε να μην αποφεύγει η Ευρώπη να κοιτάζει προς τα εκεί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνα τα μέλη «τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να δεχτούν πρόσφυγες και εγκαταλείπουν μόνους τους Ελληνες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό», όπως επεσήμανε. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «τα κράτη τα οποία αρνούνται πεισματικά να δεχτούν πρόσφυγες έφεραν την Ευρωπαϊκή Ενωση σε αυτήν την κατάσταση».

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, χρειάζεται επειγόντως -και στο θέμα της προσφυγικής κρίσης- βοήθεια και αλληλεγγύη, πρόσθεσε ο Σούλτς. «Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα με το προσφυγικό πρόβλημα», σημείωσε και απαίτησε εκ νέου τη συμμετοχή και των 28 χωρών της ΕΕ στο θέμα αυτό. «Αναμένω ότι οι όλες οι χώρες θα λάβουν μέρος στην κατανομή», ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Περισσότερα εδώ.