Συμφωνία να επιτρέπεται στους συνδρομητές να βλέπουν Netflix όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ
29 Μαΐου, 2016
Αυξάνονται οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, καταρρέουν στην Τουρκία
29 Μαΐου, 2016

Βρυξέλλες κατά Βελγίου για τους θανατηφόρους ρύπους που εισπνέουν οι εργαζόμενοι

Η Βελγική κυβέρνηση έχει αποτύχει να προστατεύσει τους εργαζομένους  στην συνοικία των Βρυξελλών της ΕΕ από τη  θανατηφόρα κυκλοφοριακή ρύπανση, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε   εναντίον της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έγγραφα που είδε η EurActiv.com αποκαλύπτουν ότι  το Βέλγιο κατηγορείται για  παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ με την απόκρυψη του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις Βρυξέλλες και παραβιάζοντας  τα όρια ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.

Παρέλειψε να αναφέρει στοιχεία από τους δύο πιο μολυσμένους δρόμους της πόλης στο Βέλγιο,R ue Belliard και Arts-Loi , εκθέτοντας τους ανθρώπους σε απαράδεκτα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου (NO2). Οι Rue Belliard και Rue de la Loi είναι δύο μεγαλύτερες  αρτηρίες στην ευρωπαϊκή συνοικία των  Βρυξελλών , όπου βρίσκονται τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Το ΝΟ2 μπορεί να προκαλέσει σοβαρά  αναπνευστικά προβλήματα και μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ακόμη και στο θάνατο. Προκαλείται κυρίως από τα αυτοκίνητα με  κινητήρες ντίζελ και έχει βρεθεί στα πρωτοσέλιδα μετά το σκάνδαλο με τις δοκιμές  ρύπων στα οχήματα της Volkswagen.

Περισσότερα εδώ.