Σόιμπλε: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νεών μέτρων το 2018
29 Μαΐου, 2016
Τσακαλώτος: Πετύχαμε «κόφτη» στο χρέος
29 Μαΐου, 2016

Στην Αθήνα σήμερα ο Πούτιν με πλούσια ατζέντα

Την Αθήνα επισκέφτηκε την Παρασκευή 27 Μαίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο συνόδευσαν πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπεία και δεκάδες επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft. Ο κ. Πούτιν επισκέπτεται την χώρα μας μετά από 10 χρόνια.

Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου γίνεται στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 2016.

Στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, βρέθηκε η ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ( προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), η αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας και η συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Τον Ρώσο πρόεδρο συνόδευσε πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.

Περισσότερα εδώ.