Ο «άχρηστος» φράκτης της Σλοβενίας για τους πρόσφυγες που..δεν ήρθαν ποτέ
29 Μαΐου, 2016
Βρυξέλλες κατά Βελγίου για τους θανατηφόρους ρύπους που εισπνέουν οι εργαζόμενοι
29 Μαΐου, 2016

Συμφωνία να επιτρέπεται στους συνδρομητές να βλέπουν Netflix όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα όπως το Netflix, όταν ταξιδεύουν σε άλλα κράτη μέλη.

Οι εθνικές κυβερνήσεις συμφώνησαν στις 26 Μαΐου σε έναν συμβιβαστικό νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα που έχουν νόμιμη πρόσβαση στην πατρίδα τους όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η συμφωνία έρχεται μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε μια άλλη νέα οπτικοακουστικά κανόνα που απαιτούσε από διάσημες υπηρεσίες on-demand video streaming όπως είναι τα Netflix και Amazon Prime Video αναγκαστικά να συμπεριλαμβάνουν στις λίστες τους κατά 20% περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, εναντιώθηκαν στο νομοσχέδιο και ζήτησαν ένα σαφές όριο στον χρόνο που οι συνδρομητές θα μπορούσαν να παραμείνουν σε άλλη χώρα και εξακολουθούν να έχουν νόμιμη πρόσβαση σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν πληρώσει.

Οι χώρες αυτές έχασαν: βάσει της νέας συμφωνίας, οι καταναλωτές μπορούν να μείνουν σε άλλη χώρα για ένα «περιορισμένο χρονικό διάστημα», αλλά οι εθνικές κυβερνήσεις δεν διευκρίνισαν τον αριθμό των ημερών.

Περισσότερα εδώ.