Τσακαλώτος: Πετύχαμε «κόφτη» στο χρέος
29 Μαΐου, 2016
Ο «άχρηστος» φράκτης της Σλοβενίας για τους πρόσφυγες που..δεν ήρθαν ποτέ
29 Μαΐου, 2016

Γερμανία: Δυσκολεύεται η ΕΕ να επεκτείνει τις κυρώσεις στη Ρωσία

Η Γερμανία δήλωσε την Πέμπτη (26 Μαΐου) ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει δύσκολες συνομιλίες για την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την σύγκρουση στην Ουκρανία λόγω της αυξημένης αντίστασης ορισμένων κρατών μελών, και αρνήθηκε ότι εκτυλίσσεται ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ δήλωσε στη Βαλτική υπηρεσία ειδήσεων (BNS) «γνωρίζουμε ότι η αντίσταση στην ΕΕ για την επέκταση των κυρώσεων προς τη Ρωσία έχει αυξηθεί».

«Θα είναι πιο δύσκολο από ό, τι ήταν πέρυσι να βρουμε μια κοινή θέση για το θέμα αυτό», πρόσθεσε.

«Ποια θα είναι η κατάσταση στο τέλος του μήνα, όταν ληφθεί η απόφαση για την επιβολή κυρώσεων; Δεν ξέρω», παραδέχτηκε, μιλώντας στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι είπε σε γερμανική εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει επέκταση των κυρώσεων.

Ο Στάινμαγιερ δεν ξεχώρισε συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ που αντιστέκονται στη συνέχιση των κυρώσεων, αλλά η Ιταλία και η Ουγγαρία ήταν μεταξύ των πιο επιφυλακτικών, ενώ η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής επιμένουν συνεχώς για τη διατήρηση της πίεσης στην Μόσχα.

Οι τρέχουσες κυρώσεις της ΕΕ σε τομείς των τραπεζών, της άμυνας και της ενέργειας της Ρωσίας λήγουν τον Ιούλιο. Η επέκτασή τους θα απαιτήσει ομοφωνία, και οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν το θέμα τον επόμενο μήνα.

Περισσότερα εδώ.