Ανακαλύψτε τα έργα που χρηματοδοτεί η ΕΕ στην περιοχή σας
31 Μαΐου, 2016
Οι φυτικοί βιοδιεγέρτες σε ρόλο κλειδί για τα «πράσινα λιπάσματα» της ΕΕ
31 Μαΐου, 2016

Σύνοδος Κορυφής για την κατακόρυφη πτώση της τιμής του γάλακτος

H κατακόρυφη πτώση της τιμής του γάλακτος τους τελευταίους μήνες έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΕ. Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ αποφάσισε να συγκαλέσει μια Σύνοδο Κορυφής για το γάλα χτες στο Βερολίνο, σε αναζήτηση λύσης σε μια κρίση που απειλεί χιλιάδες κτηνοτροφικές μονάδες.

Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας και οικοδεσπότης της συνόδου εξετάζει μεταξύ άλλων μέτρα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών, ωστόσο έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι μόνο μια αισθητή μείωση της παραγόμενης ποσότητας γάλακτος μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών. Αυτό βρίσκει σύμφωνους τους γαλακτοπαραγωγούς, οι οποίοι ωστόσο επιρρίπτουν στους αρμόδιους πολιτικούς ότι συνέβαλαν στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος από τους παραγωγούς στην ΕΕ.

Όπως επισημαίνει ο Ρόμουαλντ Σάμπερ, πρόεδρος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γαλακτοπαραγωγών Ζώων (BDM), από τη μία εξαιτίας της κατάργησης της ποσόστωσης στην παραγωγή γάλακτος στην ΕΕ, και από την άλλη επειδή δεν έπαυαν να επαναλαμβάνουν στους παραγωγούς ότι θα μπορούσαν να αναζητήσουν νέες αγορές για την πώλησή του γάλακτος διεθνώς.

Περισσότερα εδώ.