Νέος κώδικας συμπεριφοράς από την ΕΕ για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
2 Ιουνίου, 2016
Ο Γιούνκερ στη Ρωσία και το «αγκάθι» των κυρώσεων
2 Ιουνίου, 2016

Ο Τράμπ απειλεί να ακυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Λίγες ώρες αφού εξασφάλισε τον απαραίτητο αριθμό αντιπροσώπων για να γίνει υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τράμπ παρουσίασε νέα ενεργειακά σχέδια για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία αναμορφώνονται πλήρως οι “δρακόντειοι κανόνες για κλίμα” προκειμένου να τονωθεί η αύξηση της απασχόλησης στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Μιλώντας στο Μπίσμαρκ στη Βόρεια Ντακότα, ο Τράμπ αποκάλυψε ότι θα διαλύσει την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και να ακυρώσει την πρόσφατα συναφθείσα συμφωνία του Παρισιού, την οποία περισσότερες από 175 χώρες – περιλαμβανομένων των ΗΠΑ – έχουν επικυρώσει.

«Θα καταγγείλουμε όλα τα σχέδια δράσης της κυβέρνησης Ομπάμα που καταστρέφουν την απασχόληση, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου δράσης για το κλίμα και το νερό”, δήλωσε ο Τράμπ. «Πρόκειται να σώσουμε τη βιομηχανία άνθρακα, αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι … Πάμε για να ακυρώσουμε τη συμφωνία του κλίματος του Παρισιού και να σταματήσουν όλες τις πληρωμές σε φορολογούμενα αμερικανικά δολάρια σε προγράμματα του ΟΗΕ για την υπερθέρμανση του πλανήτη».

Διαθέσιμο εδώ.