Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στηρίζει την απαγόρευση της μαντίλας σε χώρους εργασίας
7 Ιουνίου, 2016
Συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας: Σε ισχύ οι διατάξεις για τους υπηκόους τρίτων χωρών
7 Ιουνίου, 2016

Εταιρείες κολοσσοί στέλνουν αυστηρή προειδοποίηση για το Brexit

Οι ηγέτες των 50 μεγαλύτερων εταιρειών της Ευρώπης, όπως η Shell, η BP, η Heineken και η BMW, προειδοποίησαν την Τρίτη ότι η Βρετανία θα είναι ασθενέστερη αν ο λαός της ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εβδομάδες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, οι εταιρείες επεσήμαναν ότι η Ευρώπη, που έχουν ήδη προσβληθεί από την τρομοκρατία και τη μετανάστευση, αντιμετωπίζει τώρα μια νέα «διακλάδωση του δρόμου».

«Ένας εκτροχιασμός της ενιαίας αγοράς και των κανόνων που διέπουν τις 28 χώρες θα μειώσει, δεν θα ενισχύσει την ευημερία μας», είπαν σε κοινή δήλωση τα μέλη της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων.

Μια ενωμένη Ευρώπη ωφελεί τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πρόσθεσαν. «Σεβόμενοι την απόφαση του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου, πιστεύουμε ότι μια Ευρώπη χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ασθενέστερη, όπως ακριβώς και το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ασθενέστερο εκτός Ευρώπης».

Η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας το 16 τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορίου, το οποίο δίνει «τεράστια διαπραγματευτική δύναμη» στην επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, επεσήμαναν, συμπληρώνοντας ότι κατά τα τελευταία 60 χρόνια, οι άνθρωποι και εταιρείες έχουν επωφεληθεί από μεγαλύτερο πλούτο, ασφάλεια και ποιότητα ζωής, λόγω των ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των κρατών μελών.
Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι η ΕΕ πρέπει να βελτιωθεί, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη να συνεργαστούν τα κράτη μέλη σε διασυνοριακό επίπεδο σχετικά με την ασφάλεια κατά της τρομοκρατίας και για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

Διαθέσιμο εδώ.