Τουρκία: «Κάψατε τους Εβραίους σε φούρνους και κατηγορείτε εμάς για γενοκτονία»
8 Ιουνίου, 2016
Ντάισελμπλουμ κατά Γιούνκερ για τα «μάτια» της Γαλλίας
8 Ιουνίου, 2016

Η Ευρωβουλή θα ανακρίνει τον Ισπανό Επίτροπο για υπόθεση διαφθοράς

Ο Ισπανός Επίτροπος Miguel Arias Cañete θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες για φερόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο των εγγράφων του Παναμά και μια υπόθεση διαφθοράς στην Ισπανία.

Ωστόσο, οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Διάσκεψη των Προέδρων) συμφώνησαν στις 2 Ιουνίου για τον προγραμματισμό της ακρόασης μετά τις ισπανικές εκλογές στις 26 Ιουνίου.

Ο Cañete θα εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής Νομικών Θεμάτων (JURI) κατά τη συνεδρίαση στις 11-12 Ιουλίου, αξιωματούχοι από διάφορες ομάδες είπαν στην EurActiv.com. Οι ευρωβουλευτές θα «ανακρίνουν» τον Επίτροπο για τη συμμετοχή της συζύγου του σε μια εικονική εταιρεία με έδρα τον Παναμά. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, εξήγησε ότι η υπόθεση δεν αποτελεί μια σύγκρουση συμφερόντων, καθώς η εταιρεία έχει μείνει ανενεργή από το 2010, πολύ πριν ο Ισπανός πολιτικός αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Κλίματος και την Ενέργειας, το Νοέμβριο του 2014.

Επιπλέον, η εκτελεστική εξουσία τόνισε ότι Επίροπος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η σύζυγός του, Micaela Domecq, είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο και ο ίδιος δεν γνώριζε για τις οικογενειακές επιχειρήσεις που είχε με τα αδέλφια της.

Περισσότερα εδώ.