Παράταση στους συνοριακούς ελέγχους δίνουν Δανία και Σουηδία
8 Ιουνίου, 2016
Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο προσβασιμότητας για τις ευρωπαϊκές πόλεις!
8 Ιουνίου, 2016

Τρεις Έλληνες νικητές για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016

Η MKO Positive Voice, η Κίνηση Πολιτών “Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο”, και ο Διονύσιος Αρβανιτάκης θα λάβουν το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι τρείς ελληνικές υποψηφιότητες είναι μεταξύ των 50 νικητών του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2016 του ΕΚ. Το Βραβείο δίνεται από το 2008 σε πολίτες ή οργανώσεις που έχουν συνεισφέρει στην προώθηση της καλύτερης κατανόησης και στενότερης σχέσης μεταξύ των πολιτών ή έχουν διευκολύνει την διασυνοριακή ή διεθνή συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Οι Έλληνες νικητές θα παραλάβουν τιμητικό μετάλλιο σε ειδική τελετή στην Ελλάδα και θα προσκληθούν σε κοινή εκδήλωση στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο.

Οι νικητές επελέγησαν την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις Βρυξέλλες από επιτροπή υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του ΕΚ Sylvie Guillaume (S&D, FR). Μέλη της επιτροπής είναι: Ildikó Gallo-Pelcz (EPP, HU), Anneli Jäätteemaki (ALDE, FI), Δημήτρης Παπαδημούλης (GUE/NGL, GR) και ο τέως πρόεδρος του ΕΚ Enrique Barón (S&D, ES)

Η Positive Voice είναι ΜΚΟ που προσφέρει υποστήριξη και φροντίδα σε ευάλωτες ομάδες και φορείς του ιού ΗΙV προσφέροντας δωρεάν εξέταση, ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά. Η Positive Voice ενεργεί επίσης ως κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και ομάδων ευάλωτων στον ιό ΗΙV και έχει δώσει έμφαση στη διενέργεια εξετάσεων σε καταυλισμούς Ρομά.

Η Κίνηση Πολιτών “Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο”, που ιδρύθηκε το 1998, συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα, καταπολεμώντας την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και προσφέροντας βοήθεια. Την περίοδο 1.9.15 μέχρι 30.10.15 παρείχε βοήθεια σε 9.800 πρόσφυγες σύμφωνα με τα άρθρα 1, 6, και 18 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Διονύσιος Αρβανιτάκης είναι ο αρτοποιός από την Κω που έγινε το διεθνές σύμβολο της ελληνικής αλληλεγγύης και φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Η βράβευσή του συμβολίζει την αλληλεγγύη των Ελλήνων με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν ανάγκη βοήθειας.

Διαθέσιμο εδώ.