Έκκληση Μαρόκου στην ΕΕ να βάλει τέλος στο «αγροτικό αδιέξοδο»
9 Ιουνίου, 2016
Twitter Chat “Επιχειρηματικότητα & Απασχόληση των Νέων: οι ευρωβουλευτές απαντούν”
10 Ιουνίου, 2016

Βούλγαρος Πρόεδρος: Η Μόσχα θέλει να «καταστρέψει» την ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ προειδοποίησε ότι η Ρωσία επιδιώκει να «καταστρέψει» την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η ουκρανική κρίση μπαίνει στην εποχή της «Ψυχρής Ειρήνης».

Ο Πλεβνέλιεφ δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η κρίση Ουκρανία έδειξε ότι η Ρωσία «δεν υποστηρίζει τις αρχές της διεθνούς τάξης».

«Το Κρεμλίνο μας αντιτίθεται και προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ … προσπαθεί να καταστρέψει και να μειώσει τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου», δήλωσε.

Η Βουλγαρία ήταν με τη Σοβιετική Ένωση στον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά μετά την πτώση του κομμουνισμού, χάραξε τη δική της πορεία και προσχώρησε στην ΕΕ το 2007.

Εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει νέος Ψυχρός Πόλεμος, αλλά οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία έφεραν «μια εποχή Ψυχρής Ειρήνης», όπου κανείς δεν θέλει πόλεμο, αλλά όπου υπάρχει ακόμα σύγκρουση και αντιπαράθεση.

Προειδοποίησε επίσης κατά της αποδοχής της επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, και ιδιαίτερα στην προσάρτηση της Κριμαίας, ως τελειωμένη υπόθεση για την επιδίωξη άλλων συμφερόντων με τη Μόσχα.

«Αν η Δύση το επιτρέψει αυτό, θα είναι μια ιστορική ντροπή», δήλωσε ο Πλεβνέλιεφ, προσθέτοντας: «Για μένα, για εμάς, η Κριμαία είναι η Ουκρανία και η Ουκρανία είναι η Ευρώπη».

Διαθέσιμο εδώ.