Ντομπρόβσκις: Η ΕΕ εξετάζει την αγορά των δανείων του ΔΝΤ
9 Ιουνίου, 2016
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση: Προτάσεις για ένταξη και αξιοποίηση για τους μετανάστες υψηλής ειδίκευσης
9 Ιουνίου, 2016

Κούβα: Προς νομιμοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων

H Koύβα θα αναγνωρίσει τις μικρές και μικρομεσαίες ιδιωτικές εταιρείες και νομικές οντότητες, σύμφωνα με έγγραφο του Κομμουνιστικού Κόμματος που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η κυβέρνηση της Κούβας έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς στην αυτοαπασχόληση τα τελευταία χρόνια, σε μια προσπάθεια να μειώσει το μισθολόγιο του δημοσίου και να καταπολεμήσει την οικονομική στασιμότητα, οδηγώντας στη δημιουργία ανεξάρτητων επιχειρήσεων, από κομμωτήρια μέχρι εστιατόρια.

Ωστόσο ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο αναγνώρισε στο συνέδριο του κόμματος τον περασμένο μήνα ότι οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν «χωρίς την αναγκαία νομική προστασία».

Όπως μεταδίδει το Reuters, το έγγραφο των 32 σελίδων που δημοσιεύτηκε την Τρίτη αναφέρει λεπτομερώς το σχέδιο του κόμματος για την οικονομική εξέλιξη της Κούβας, σημειώνοντας ότι οι Κουβανοί θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν ιδιωτικές επιχειρήσεις μεσαίου και μικρού μεγέθους που θα αναγνωρίζονται ως νομικές οντότητες.

Οικονομολόγοι ανέφεραν πως η αναγνώριση αυτή μπορεί να προσφέρει επιπλέον δικαιώματα στις επιχειρήσεις, όπως η δυνατότητα εισαγωγής προμηθειών και εξαγωγής προϊόντων.

Περισσότερα εδώ.