Έγκριση προτάσεων για απλούστευση και βελτίωση των κανόνων ασφάλειας των επιβατηγών πλοίων
8 Ιουνίου, 2016
Τα τελευταία «οχυρά» για τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ
9 Ιουνίου, 2016

Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro 2016

Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Euro 2016 είναι «υπαρκτή», όμως η χώρα δεν πρέπει ποτέ να δεχτεί να την εκφοβίσουν, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, πέντε μέρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τη Γαλλία το 2015, ο κ. Ολάντ σημείωσε πως «η απειλή θα διαρκέσει για πολύ καιρό», όμως ξεκαθάρισε πως τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ μπορούν να αντιμετωπίσουν όποιον κίνδυνο υπάρχει για το Euro.

«Πρέπει να κάνουμε το παν ώστε να διασφαλίσουμε ότι το Euro 2016 θα είναι επιτυχημένο», τόνισε ο κ. Ολάντ στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, τη στιγμή που η Γαλλία περιμένει εκατομμύρια επισκέπτες για τη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Περίπου 90.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας θα βρίσκονται επί ποδός κατά τις 30 ημέρες που θα διαρκέσει το πρωτάθλημα, προκειμένου να προστατευθούν τα γήπεδα και οι χώροι των φιλάθλων. Οι αγώνες αρχίζουν στις 10 Ιουνίου και ο τελικός θα λάβει χώρα στις 10 Ιουλίου.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι το Νοέμβριο, προκαλώντας το θάνατο 130 ανθρώπων.

Παρά τους κινδύνους και το κλίμα που δημιούργησαν οι επιθέσεις, ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο ίδιος αποφάσισε ότι η Γαλλία θα πρέπει να προχωρήσει με τη διοργάνωση του Euro, και να μετατρέψει το πρωτάθλημα σε μία «ευρωπαϊκή γιορτή» για τον κόσμο.
Οι δηλώσειςΟλάντ ήλθαν μία μέρα μετά την αποκάλυψη ότι ένας Γάλλος συνελήφθη στα τέλη Μαΐου κοντά στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας, έχοντας στην κατοχή του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Περισσότερα εδώ.