Κέρδη για τον Γκρίλο στις ιταλικές δημοτικές εκλογές-Προβάδισμα στη Ρώμη
9 Ιουνίου, 2016
Αυστρία: Oι μετανάστες που εισέρχονται από την θάλασσα δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα για άσυλο
9 Ιουνίου, 2016

Στους ρυθμούς του Brexit κινείται και η αγορά ακινήτων στη Βρετανία

Το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ έχει σοβαρές επιπτώσεις και στον τομέα των ακινήτων στη χώρα. Οι επενδυτές εμπορικών ακινήτων εμπεριέχουν ρήτρες στα συμβόλαια, επιτρέποντας στους αγοραστές να αποχωρήσουν από την συμφωνία αν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ του Brexit στις 26 Ιουνίου. Αυτό τον τρόπο επέλεξαν προκειμένου να ξεπαγώσει η αγορά ακινήτων, η οποία έχει πληγεί σφόδρα από την αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω του Brexit.

Οι συναλλαγές σε εμπορικά ακίνητα μειώθηκαν κατά 40% το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, με πολλούς αγοραστές και πωλητές να περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23η Ιουνίου. Σε ένα παράδειγμα εμπορικής συναλλαγής που είδε το Reuters, υπάρχει μια ρήτρα που ορίζει μια προθεσμία μετά την ψηφοφορία, η οποία επιτρέπει στον αγοραστή να καταγγείλει τη σύμβαση εάν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ του Brexit.

Αλλά και οι πωλητές παίρνουν νομικές προφυλάξεις, επιδιώκοντας να διασφαλίσουν στις συμβάσεις ότι το Brexit δεν θα θεωρηθεί ως «σημαντική αρνητική μεταβολή» που θα ακυρώσει μια συμφωνία. Ο Paul Firth, επικεφαλής του τμήματος ακινήτων στο δικηγορικό γραφείο Irwin Mitchell LLP, δήλωσε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των «μεγαλύτερων επενδυτικών συμφωνιών» της επιχείρησης με τιμές που κυμαίνονται από 10 έως 80 εκατομμύρια λίρες περιλαμβάνουν είτε ρήτρες για το Brexit, ή οι αγοραστές έχουν ζητήσει να περιλαμβάνονται .

Περισσότερα εδώ.