Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro 2016
9 Ιουνίου, 2016
Κέρδη για τον Γκρίλο στις ιταλικές δημοτικές εκλογές-Προβάδισμα στη Ρώμη
9 Ιουνίου, 2016

Τα τελευταία «οχυρά» για τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ

Η απόφαση για δρομολόγηση των διαδικασιών εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, μετά τον νομοθετικό κατακλυσμό των τελευταίων ημερών, θα έπρεπε να αποτελεί τυπική διαδικασία.

Παρ’ ότι στους κόλπους της κυβέρνησης επικρατεί αισιοδοξία ότι τελικά το EuroWorkingGroup στη σημερινή του συνεδρίαση το μεσημέρι θα ανάψει πράσινο φως, οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η εικόνα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη.

Ορισμένες χώρες φαίνεται να επιμένουν στην ψήφιση διάταξης αναφορικά με το ακαταδίωκτο των μελών του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και μένει να φανεί εάν θα πειστούν από τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος εκτιμά πάντως ότι «δεν θα έχουμε πρόβλημα με το Ταμείο», αλλά έως χθες το βράδυ, εξέλειπαν οι κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι η δόση βρίσκεται στη στροφή…

Η απόφαση του ανακριτή κατά της διαφθοράς κ. Σαργιώτη, την περασμένη Παρασκευή, με την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους έξι μέλη του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμάται ότι θα ληφθεί υπόψη ενώ κατά πληροφορίες και το compliance report των δανειστών, ήταν θετικό.

Μέχρι το παρά πέντε όμως, ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν εκκρεμότητες τόσο με το θέμα της ποινικής προστασίας των μελών του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, όσο -και κυρίως- με την επίσπευση της σύμβασης για το Ελληνικό και τη μεταβίβαση ενός ποσοστού 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για τις εκκρεμότητες αυτές, δεν είναι γνωστό αν ορισμένες χώρες εγείρουν ζήτημα, επιμένοντας σε νέες διευθετήσεις.
Στο καλό σενάριο οι εκκρεμότητες λήγουν σήμερα, στο χειρότερο θα απαιτήσουν μερικές ημέρες ακόμα.

Περισσότερα εδώ.