Διχασμένοι οι πολίτες της Β. Ιρλανδίας για το Brexit
9 Ιουνίου, 2016
Ενισχυμένη συνεργασία με τρίτες χώρες για καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
9 Ιουνίου, 2016

Euroworking group: Προθεσμία 24ωρών για τη δόση

Τις τελευταίες πινελιές καλείται να βάλει ως αύριο το μεσημέρι η Αθήνα για να κλείσουν και τα τελευταία προαπαιτούμενα και να ξεκλειδώσει η διαδικασία για την εκταμίευση των 7,5 δισ. Ως το τέλος Ιουνίου η εκταμίευση, διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ.

Θετική «επί της αρχής» η έκθεση συμμόρφωσης των Θεσμών δεν στάθηκε ωστόσο αρκετή για να δοθεί σήμερα το πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης.

Οι εκπρόσωποι του EwG ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει και τα τελευταία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν.

Πηγή της ευρωζώνης έκανε λόγο για «τους τελευταίους ελέγχους πριν την απογείωση» και συμπλήρωσε πως υπάρχουν κάποια μικρά ζητήματα που ακόμα δεν έχουν κλείσει, όμως υπάρχει η βεβαιότητα πως θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο την ώρα του γεύματος» σημειώνοντας πως «αν αυτό δεν συμβεί υπάρχει και το τακτικό EuroworkingGroup την Πέμπτη».

Η ολοκλήρωσή τους θα επιτρέψει στο EwG να εισηγηθεί την εκταμίευση και να τρέξουν οι διαδικασίες των εθνικών κοινοβουλίων. Εν συνεχεία, το ΔΣ του ESM θα κινήσει τις διαδικασίες εκταμίευσης.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών συμπλήρωνε ότι «έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης».

Νωρίτερα, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΠΕ πως η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες μέχρι αύριο Τρίτη. «Αυτό θα ήταν πολύ καλό», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Ειδικότερα, σημείωσε πως αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, τη συμφωνία για το Ελληνικό, τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ ΟΤΕ -2,17% και, τέλος, το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, στο οποίο είναι ανάγκη να σημειωθεί «πρόοδος».

Σημειώνεται ότι κάποιες εκκρεμότητες αναμένεται να μεταφερθούν για τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα εδώ.