Η γερμανική Βουλή ενέκρινε την εκταμίευση των 7,5 δισ.
10 Ιουνίου, 2016
Κύπρος: Στα σκαριά νέα μελέτη για εισαγωγή φυσικού αερίου
11 Ιουνίου, 2016

Στο τραπέζι το όνομα της Γκεοργκίεβα για την θέση του Γ.Γ του ΟΗΕ

Το όνομα της Αντιπροέδρου της Κομισιόν Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα τέθηκε στο τραπέζι για την θέση του νέου Γ. Γ του ΟΗΕ από τον πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο Joστην χθεσινή συνεδρίαση της ομάδας Bilderberg στη Δρέσδη, , σύμφωνα με πληροφορίες της EurActiv.com.

Ο επίσημος κατάλογος των συμμετεχόντων στην ετήσια συνάντηση περιλαμβάνει το όνομα της Γκεοργκίεβα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Επιτροπής, η Γκεοργκίεβα ήταν πράγματι στη Γερμανία., ωστόσο, δεν αναφέρεται η εκδήλωση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Μιλώντας σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ,η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι συμμετείχε στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ , «παρουσιάζοντας τη θέση της Επιτροπής». Η EurActiv ζήτησε από την εκτελεστική εξουσία να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι γνώριζε ότι Γκεοργκίεβα συμμετείχε στη συγκέντρωση Bilderberg, και εξακολουθεί να αναμένει μια απάντηση. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι η Γκεοργκίεβα ήταν χθες στη Γερμανία, όπου εκφώνησε ένα λόγο σε ένα παγκόσμιο συνέδριο, και είχε επίσης συνάντηση στη Δρέσδη με τον Στάνισλαβ Τίλιτσ, πρωθυπουργό της Σαξονίας.

Το σχέδιο του Μπαρόζο

Σύμφωνα με πληροφορίες της EurActiv, ο Μπαρόζο οργάνωσε τη συνάντηση Bilderberg για να ασκήσει πιέσεις για την υποψηφιότητα της Γκεοργκίεβα ως υποψήφια για την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία την Τρίτη (7 Ιουνίου), ο Μπαρόζο ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, να αλλάξει τη βουλγαρική υποψηφιότητα για την κορυφαία θέση.

Στις 8 Φεβρουαρίου, η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Γκεοργκίεβα θα συνεχίσει με τα καθήκοντά της, βάζοντας ένα τέλος στις εικασίες ότι την θέση του Γ.Γ του ΟΗΕ. Την ίδια ημέρα, ο Μπορίσοφ επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα της Ιρίνα Μπόκοβα, η οποία ηγείται σήμερα της UNESCO, ως υποψήφια της Βουλγαρίας για την διαδοχή του Μπαν-Κι Μουν, του οποίου η δεύτερη θητεία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα εδώ.