Ειδικές μονάδες για πάταξη της φοροδιαφυγής στην Κύπρο
14 Ιουνίου, 2016
Νομιμοποιείται η χρήση ιατρικής κάνναβης στην ΠΓΔΜ
14 Ιουνίου, 2016

Κατά των δημοψηφισμάτων ο Ολλανδός Πρωθυπουργός

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε παραδέχθηκε ότι το δημοψήφισμα που προκλήθηκε από ευρωσκεπτικιστές ομάδες για τη συμφωνία σύνδεσης μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ ήταν «καταστροφικό». Οι Ολλανδοί απέρριψαν “ηχηρά” το σύμφωνο.

“Τάσσομαι τελείως κατά των δημοψηφισμάτων, και είμαι εντελώς, τελείως αντίθετος σε δημοψηφίσματα σε πολυμερείς συμφωνίες, γιατί δεν έχει νόημα, όπως είδαμε με το ολλανδικό δημοψήφισμα,» δήλωσε χθες (13 Ιουνίου).

«Το δημοψήφισμα οδήγησε σε καταστροφικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του ήταν τα πιο αιχμηρά από το ολλανδικό δημοψήφισμα στις 6 Απριλίου, το οποίο παρακολουθήθηκε στενά από τις ευρωσκεπτικιστές ομάδες στη Βρετανία, οι οποίες και χαιρέτισαν το αποτελέσματα ως ένα πλήγμα για την ενότητα της ΕΕ.

Αν και το ολλανδικό δημοψήφισμα είχε ποσοστό συμμετοχής μόλις 30% για να είναι έγκυρο, πάνω από το 60% όσων προσήλθαν στις κάλπες απέρριψαν τη συμφωνία συνεργασίας ΕΕ-Ουκρανίας.

Η Ολλανδία, η οποία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η μόνη χώρα στο μπλοκ των 28 εθνών που δεν έχει ακόμη κυρώσει τη συμφωνία.

Το δημοψήφισμα της Ολλανδίας δεν ήταν δεσμευτικό, ωστόσο, η κυβέρνηση βρίσκεται σε δίλημμα σχετικά με το τι θα κάνει.

Περισσότερα εδώ.