Ταμείο Επενδύσεων για τα έσοδα από το φυσικό αέριο δημιουργεί η Λευκωσία
13 Ιουνίου, 2016
Ουγγαρία: Δεν πρόκειται για προσφυγική κρίση αλλά για μαζική έξοδο
14 Ιουνίου, 2016

To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία στα περίχωρα του Παρισιού

Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να διαπραγματευτούν με τον δράστη, εισέβαλαν στο σπίτι και τον εξουδετέρωσαν. Όπως μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, νεκρή είναι η γυναίκα που κρατούσε όμηρο ο δράστης αλλά ευτυχώς καλά στην υγεία του είναι το τρίχρονο αγοράκι.

Το προπαγανδιστικό πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε τον δράστη «μαχητή» της οργάνωσης, αν και δεν είναι ακόμα σαφές εάν πρόκειται για οργανωμένη επίθεση ή για τη δράση ενός «μοναχικού λύκου» που εμπνεύστηκε από την προπαγάνδα των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τον γαλλικό ενημερωτικό σταθμό BFM-TV, ο δράστης είναι γάλλος πολίτης, 25 ετών, ονόματι Λαρόσι Αμπάλα. Φέρεται να ήταν γνωστός στην Αστυνομία για κλοπές αλλά και για ριζοσπαστικοποίηση. Παλαιότερα είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση για συμμετοχή σε τζιχαντιστική ομάδα.

Για «φριχτή πράξη» κάνει λόγο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος καταδίκασε το περιστατικό, αποφεύγοντας όμως να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος.

Με ανακοίνωσή του, ο γάλλος ηγέτης συνεχάρη τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και τόνισε πως θα χυθεί «άπλετο φως» από τη Δικαιοσύνη ώστε να διαπιστωθεί «η ακριβής φύση» της επίθεσης.

Περισσότερα εδώ.