Πράσινο φως ΟΗΕ για την επιχείρηση της ΕΕ κατά του λαθρεμπορίου όπλων της Λιβύης
15 Ιουνίου, 2016
Επικοινωνία Ομπάμα και Ολάντ για τις νέες επιθέσεις του ISIS
15 Ιουνίου, 2016

Κλιμακώνεται η πολιτική κόντρα γύρω από τη σημερινή συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε»

Οξύνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενόψει της σημερινής συγκέντρωσης του κινήματος «Παραιτηθείτε», στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Για πολιτικό σχέδιο αντιδημοκρατικής εκτροπής που έχει η υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία, κάνουν λόγο κυβερνητικές πήγες. Αναφέρουν μάλιστα ότι πρόκειται για σχέδιο που «είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου».

Το ερώτημα με ποια κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και εάν ταυτίζεται με αυτή της Βενεζουέλας, θέτει από την πλευρά της, η ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, κατέβασαν από την ιστοσελίδα τους το κάλεσμα για αντισυγκέντρωση οι αντιεξουσιαστές, μετά την ειρωνική και σφοδρή κριτική της ΝΔ.

Κόντρα για τις δηλώσεις Γεροβασίλη

Χθες Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη συνέχισε τη σκληρή κυβερνητική γραμμή, επισημαίνοντας ότι «το ‘Παραιτηθείτε’ κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή και είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της κοινωνίας».

«Η αγωνία της κυβέρνησης μπροστά στην αποψινή συγκέντρωση πολιτών αποκάλυψε την αλαζονεία, την αυταρχικότητα και την αντιδημοκρατικότητά της», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Γεροβασίλη τήρησες πάντως σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Κουμουνδούρου Γιώργος Κυρίτσης, κάνοντας λόγο για «υπερβολές». «Λέγονται και μερικές υπερβολές. Δεν είναι κάτι σημαντικό», είπε.

Ο βουλευτής ωστόσο επέμεινε στη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου ότι «υπάρχει σχέδιο» από το ένα από τα δύο κομμάτια της ΝΔ, καθώς, όπως είπε, δεν αντέχει άλλο εκτός εξουσίας.

Περισσότερα εδώ.