Απογοήτευση στη βιομηχανία για τα κριτήρια των ενδοκρινικών διαταρακτών
17 Ιουνίου, 2016
Η Βουλγαρία αρνείται να ενταχθεί σε νατοϊκό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα κατά της Ρωσίας
17 Ιουνίου, 2016

Γιούνκερ: Το Brexit δεν θα είναι ο θάνατος της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα (16 Ιουνίου), ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβιώσει με ένα Brexit.

«Δε νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί σε κίνδυνο θανάτου, αν η Βρετανία την εγκαταλείψει, γιατί θα συνεχίζαμε τη διαδικασία της ενισχυμένης συνεργασίας στην Ευρώπη, αν όχι της εμβάθυνσης της ΕΕ, και κυρίως με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση», δήλωσε σε συνέντευξη στην Αγία Πετρούπολη.

Από την Φινλανδία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι η ΕΕ χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι «σαφώς ασθενέστερη». Παραδέχθηκε επίσης ότι «είναι πολύ δύσκολο για εμάς να είμαστε αισιόδοξοι σήμερα, γνωρίζουμε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις».

Ο Γιούνκερ συμβούλεψε τον βρετανικό λαό να επιλέξει να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ στο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

«Νομίζω ότι οι Βρετανοί φίλοι μας θα πρέπει να συμβουλευτούν καλύτερα να μην το κάνουν. Διότι, αν η Βρετανία ψηφίσει για να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα ανοίξει μια περίοδο σημαντικής αβεβαιότητας, τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε ένα πιο παγκόσμιο επίπεδο, και αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί», είπε.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αρκετές κρίσεις, δεν πρέπει να προσθέσεουμε μια άλλη κρίση στις ήδη υπάρχουσες», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κρίση των προσφύγων και τον αγώνα της Ευρώπης να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη.

Διαθέσιμο εδώ.