Η κοινή αποστολή ΕΕ-Ρωσίας στον Άρη παίρνει πρόσθετη χρηματοδότηση
17 Ιουνίου, 2016
Δεύτερη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για την εφαρμογή της Συμφωνίας του Δουβλίνου
17 Ιουνίου, 2016

Η δολοφονία της Jo Cox θα πλήξει σοβαρά το Brexit, λένε αναλυτές

Η δολοφονία της Jo Cox χθες από έναν άνδρα που φέρεται να φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» θα πλήξει σοβαρά το μέτωπου του Brexit, σύμφωνα με αναλυτές.

«Θα βλάψει τη δυναμική της εκστρατείας για αποχώρηση από την ΕΕ», εκτιμά αναλυτής από την παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία Eurasia Group.

Συνέχισε λέγοντας ότι εάν επιβεβαιωθεί πως το περιστατικό είχε κίνητρο υπέρ του Brexit, θα ωθήσει επίσης τους αναποφάσιστους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής.

Θα επιτρέψει, επίσης, στο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να δράσει σαν πολιτικός και να ανακτήσετε τον έλεγχο της πολιτικής ατζέντας, κάτι που έχασε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Βελτίωση του κλίματος στις αγορές

«Σίγουρα οι άνθρωποι μιλούν για το ενδεχόμενο ότι αυτό θα επηρεάσει την ψήφο υπέρ της παραμονής» δήλωσε από την πλευρά του ο Alan Ruskin από την Deutsche Bank, συμπληρώνοντας ότι το κλίμα στις αγορές έχει βελτιωθεί επειδή διαφαίνεται ότι το σενάριο της παραμονής ενισχύεται.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας φάρος ειρηνικής πολιτικής, και ελπίζουμε ότι ο βρετανικό λαός … θα μπορέσει να κάνει τις δημοκρατικές επιλογές του ήρεμα και με ασφαλή τρόπο την επόμενη εβδομάδα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν  Ντάισελμπλουμ.

Διαθέσιμο εδώ.