Φόβος για το ISIS και τους πρόσφυγες, αλλά όχι σε αύξηση στρατιωτικών δαπανών
16 Ιουνίου, 2016
ΕΕ και Κοσσυφοπέδιο διαφωνούν για τον ρόλο της EULEX-Αναστολή δικαστικών υποθέσεων
17 Ιουνίου, 2016

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: «H κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα»

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «42 λεπτά» και την Εύα Αντωνοπούλου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», σημειώνοντας ότι «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως χρέος των κομμάτων εξουσίας είναι να εκτονώνουν την οργή. «Δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κάνουμε εμείς. Τόσα χρόνια πριόνισε το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ότι «μόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης του “Παραιτηθείτε” παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα». Μίλησε για αυταρχισμό της κυβέρνησης και «βαθιά αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς» από υπουργούς και βουλευτές. «Η Ν.Δ. δεν ήθελε να καπελώσει τη συγκέντρωση. Εμείς δεν δώσαμε εντολή να πάει κανείς, ούτε και το απαγορεύσαμε», πρόσθεσε.

Συνέχισε τα «πυρά» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για άτομα «που έκαναν καριέρα στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι με τους αγανακτισμένους» και πως «δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αρχηγός της Ν.Δ τόνισε πως πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα και να μην υπερβαίνουν το 2%. «Πρέπει να υπάρξει μια νέα, μεγάλη, ειλικρινής συμφωνία με τους εταίρους μας. Μικρότερα πλεονάσματα, μεγαλύτερη ανάπτυξη», είπε. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να πείσει τους θεσμούς «ως πιο αξιόπιστος».

Περισσότερα εδώ.