Το 58% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ
20 Ιουνίου, 2016
OHE: Ανησυχητικό κλίμα ξενοφοβίας στην Ευρώπη
20 Ιουνίου, 2016

Βρετανικό δημοψήφισμα: Οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται για «δύσκολη νύχτα»

Με επιπλέον κεφάλαια, προγραμμένες ανακοινώσεις και σχέδια για ολονυκτίες ομάδων συμβούλων προετοιμάζονται οι βρετανικές επιχειρήσεις για την πιθανότητα η χώρα να ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η προοπτική εξόδου έχει έλθει στο επίκεντρο, με αποτέλεσμα η «επιχειρηματική Βρετανία» να προχωρά σε προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με το Reuters, μεγάλο μέρος των ενεργειών αφορά στον τομέα της επικοινωνίας –στο πώς δηλαδή θα καθησυχάσουν τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους επενδυτές ότι θα υπάρξει συνέχεια στην επιχειρηματική δραστηριότητα ακόμα και στην περίπτωση ψήφου υπέρ της εξόδου. Η Βρετανία θα έχει στη διάθεσή της δυο χρόνια προκειμένου να διαπραγματευτεί την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπερωρίες θα δουλεύουν και τα τμήματα του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, καθώς μια ψήφος υπέρ του Brexit εκτιμάται πως θα δημιουργήσει σοβαρές αναταράξεις στις αγορές συναλλάγματος και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο εμπόριο, στην οικονομία και τη μετανάστευση τόσο στη Βρετανία, όσο και αλλού.

Πολλές εταιρείες δεν έχουν ακόμα καταρτίσει λεπτομερή σχέδια, καθώς παραμένει θολό το τοπίο ως προς το τι θα ακολουθήσει μετά το Brexit και διότι μέχρι πρόσφατα οι δημοσκοπήσεις έδιναν άνετο προβάδισμα στο «στρατόπεδο» της παραμονής στην ΕΕ.

Ωστόσο, ορισμένοι έσπευσαν να αναλάβουν δράση όταν οι πιθανότητες άρχισαν να δείχνουν «έξοδο», τις τελευταίες ημέρες, προτού αποφασιστεί η παύση των εκστρατειών λόγω της δολοφονίας της βουλευτή Τζο Κοξ.

Περισσότερα εδώ.