Λουξεμβούργο: Το Brexit θα έχει ντόμινο στην Ανατολική Ευρώπη
20 Ιουνίου, 2016
Τουσκ προς Βρετανούς: Μείνετε μαζί μας
22 Ιουνίου, 2016

«Μη αναστρέψιμο» το Brexit προειδοποιεί ο Κάμερον λίγο πριν το δημοψήφισμα

Ως Πρωθυπουργός θα αποδεχθεί την όποια απόφαση των Βρετανών πολιτών αναφορικά με το μέλλον της χώρας τους στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC βράδυ της Κυριακής, τονίζοντας όμως ότι θα πρόκειται για μία «μη αναστρέψιμη» απόφαση. «Η έξοδος από την ΕΕ θα είναι οριστική», είπε ο κ. Κάμερον.

Η προεκλογική εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος ξανάρχισε την Κυριακή μετά από τριήμερο διάλειμμα λόγω της δολοφονίας της βουλευτή Τζο Κοξ, με όλα τα μεγάλα πολιτικά ονόματα από αμφότερες τις παρατάξεις να εκθέτουν τα επιχειρήματά τους με άρθρα στις κυριακάτικες εφημερίδες και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Ο κ. Κάμερον δέχθηκε αρκετά επιθετικές ερωτήσεις από τα μέλη του επιλεγμένου κοινού στο στούντιο του BBC σε σχέση με το πώς έχει διαχειριστεί την εκστρατεία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απόπειρα κατατρομοκράτησης των πολιτών.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός απάντησε επαναλαμβάνοντας ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι σε περίπτωση Brexit είναι υπαρκτοί, παραπέμποντας στις αναλύσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των οικονομολόγων και των μεγάλων ανεξάρτητων οργανισμών εντός και εκτός Βρετανίας.

Πρόσθεσε ότι αν η Βρετανία αποφασίσει να βγει από την ΕΕ η νέα εμπορική, συμφωνία που θα συνάψει με τον οργανισμό δε θα είναι όσο καλή θα ήταν με την παραμονή της και επιβεβαίωσε ότι για να καλυφθεί η τρύπα στα δημόσια οικονομικά από ένα Brexit θα χρειαζόταν ένας έκτακτος προϋπολογισμός με δαπάνες περικοπών ή αυξήσεις φόρων.

Περισσότερα εδώ.