«Σάρκα και οστά» παίρνει η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή
24 Ιουνίου, 2016
Πόσα δημοψηφίσματα έχουν γίνει για την ΕΕ. Οι νίκες και οι ήττες
24 Ιουνίου, 2016

Η Ευρωβουλή ζητά από τον Ζαν Μαρί Λεπέν €320,000

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτεί την επιστροφή € 320.000 από τον ευρωβουλευτή Ζαν Μαρί Λεπέν για μισθούς που πιστεύει ότι κακώς καταβλήθηκαν σε κοινοβουλευτικό του συνεργάτη, σύμφωνα με πηγές.

Σε ένα έγγραφο που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κλάους Βέλε, λέει ότι ο ιδρυτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που «αδικαιολόγητα» καταβλήθηκαν σε αυτόν για κοινοβουλευτικό βοηθό του, μεταξύ του 2009 και του 2014 .

Είπε ότι ο Λεπέν δεν είχε δώσει «καμία μια εξήγηση για καμία απόδειξη των εργασιών κοινοβουλευτικής επικούρησης» που πραγματοποιήθηκε από το μέλος του προσωπικού.

Πηγές κοντά στον Λεπέν είπαν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα άρχισε την παρακράτηση του ήμισυ των αποδοχών του 88χρονου σε μια προφανή προσπάθεια να ανακτήσει τα χρήματα.

Είπαν ότι τώρα λαμβάνει ένα καθαρό μηνιαίο μισθό € 3.100 ευρώ αντί για το συνηθισμένο € 6.200, και τίποτα από τα € 4.300 που είναι για τις δαπάνες κάθε μήνα.

«Έχουν ληφθεί μέτρα κατά του κ Λεπέν ως μέρος μιας έρευνας στην πολιτική προσλήψεων των βοηθών των βουλευτών του Εθνικού Μετώπου», είπε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαθέσιμο εδώ.