Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Γιβραλτάρ αναζητούν το μέλλον τους
24 Ιουνίου, 2016
Αντιδράσεις στην Ευρωβουλή για το Brexit: Ενότητα και επίσπευση “διαζυγίου”
24 Ιουνίου, 2016

Ψυχραιμία συνιστά ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

Ψυχραιμία ώστε να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση, συνέστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κληθείς σήμερα να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο του από την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «καταρχήν είναι σεβαστό το αποτέλεσμα αφού αποτελεί λαϊκή εντολή ή απόφαση».«Κατά δεύτερο», πρόσθεσε, «να μην αρχίσουμε να πανικοβαλλόμαστε, έχουμε κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις μέσω Κοινοπολιτείας με τη Βρετανία, υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται για την έξοδο, συνεπώς παρέχεται επαρκής χρόνος για να δούμε ποιες θα είναι εξάλλου κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων οι σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας μετά την έξοδο της Βρετανίας».

«Συνεπώς», συνέχισε «αυτό που συνιστώ ακριβώς και για την Κύπρο και όχι μόνον είναι να είμαστε ψύχραιμοι να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Σύσσωμα τα κράτη-μέλη θα διαμορφώσουν μια πολιτική, ουδείς θέλει να μεγιστοποιήσει προβλήματα συνεπώς απαιτείται από τη μια σεβασμός από την άλλη ψυχραιμία».
Περισσότερα εδώ.