Δήλωση σχετικά με την παραίτηση του Λόρδου Χιλ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου στον Αντιπρόεδρο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις
29 Ιουνίου, 2016
Στις Βρυξέλλες ο Κάμερον για την επικύρωση του διαζυγίου
29 Ιουνίου, 2016

ΕΕ: Ολοκληρώστε έγκαιρα τα προαπαιτούμενα – «Η υπομονή μας τελειώνει»

Δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία να μην ολοκληρωθούν εγκαίρως, έως τα τέλη Ιουλίου, τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα για τη λήψη της δεύτερης υποδόσης» διεμήνυσε τη Δευτέρα ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όπως αποσαφήνισε, η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο έως τα μέσα Οκτωβρίου λόγω των κίνδυνων που προκαλεί το Brexit.

Δήλωσε δε ότι αν και οι κίνδυνοι για την χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες της περιφέρειας είναι μικρότεροι, καθώς βρίσκεται σε πρόγραμμα, ωστόσο «θα υπάρχει λιγότερη υπομονή από τους θεσμούς.»

Ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται άφιξη της τρόικας εντός του καλοκαιριού στην Αθήνα, και ότι το επόμενο ραντεβού προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο. Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του για τον αντίκτυπο των φορών που πρόσφατα νομοθετήθηκαν στην πραγματική οικονομία, ωστόσο όπως τόνισε, «οι θεσμοί όφειλαν να σεβαστούν τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης.»

Ο ίδιος απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το ύψος των μισθών, αλλά το μη μισθολογικό κόστος που πλήττει την οικονομία.»

Διευκρίνισε ότι τα κυριότερα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης θα είναι η βελτίωση του το επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η επιτάχυνση των αποφάσεων των δικαστηρίων καθώς και το άνοιγμα των επαγγελμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα επαγγέλματα του δικηγόρου και του μηχανικού

Διαθέσιμο εδώ.