Έντονος προβληματισμός για την προεδρία της Βρετανίας στην ΕΕ το 2017
25 Ιουνίου, 2016
Παραιτείται ο Ευρωπαίος Επίτροπος της Βρετανίας
29 Ιουνίου, 2016

Κοινοβούλιο: Καμία συμφωνία για νέα σχέση ΕΕ-Βρετανίας πριν την ενεργοποίηση του Brexit

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την ακεραιότητα της ΕΕ, οι αρχηγοί των κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσαν τον Ντέιβιντ Κάμερον να σεβαστεί πλήρως τη θέληση των Βρετανών πολιτών και «αμέσως» να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης για να ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σε ένα σχέδιο ψηφίσματος που αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη (28 Ιουνίου), οι ευρωβουλευτές από τις κύριες πολιτικές ομάδες του Κοινοβουλίου ζήτησαν η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ να επιταχυνθεί.

Οι ευρωβουλευτές προέτρεψαν επίσης τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28-29 Ιουνίου και σημείωσαν ότι η “συμφωνία διακανονισμού” που συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο είναι τώρα “άκυρη”.

Οι ηγέτες του Κοινοβουλίου σημείωσαν ότι είναι μια «κρίσιμη στιγμή» για την ΕΕ και, ως εκ τούτου, τα συμφέροντα και οι προσδοκίες των πολιτών της ΕΕ θα πρέπει να επανέλθουν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Περισσότερα εδώ.