Τα ηγετικά στελέχη του Brexit παραδέχονται ότι δεν μπορούν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους
29 Ιουνίου, 2016
Kυβέρνηση μέσα σε ένα μήνα θα επιδιώξει ο Ραχόι
29 Ιουνίου, 2016

Ο Όσμπορν επιχειρεί να καθησυχάσει τις αγορές

Ο κ. Όσμπορν, ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Παρασκευή, εξέθεσε τα σχέδια της κυβέρνησης για την «προστασία του εθνικού συμφέροντος».

Όπως είπε, η Βρετανία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από θέση ισχύος, λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης την τελευταία εξαετία, αν και εμμένει στις προβλέψεις του για οικονομικό πλήγμα σε περίπτωση Brexit. Πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε αλλά ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του λαού.

Ως προς τη μεταβλητότητα των οικονομικών δεικτών, διαβεβαίωσε ότι έχουν καταρτιστεί σε συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, υπενθυμίζοντας τη διαβεβαίωση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας ότι είναι έτοιμος να χορηγήσει 250 δισεκατομμύρια λίρες στις τράπεζες της χώρας. «Είχαμε προετοιμαστεί για το απρόσμενο», είπε ο κ. Όσμπορν.

Ως δεύτερο ζήτημα που απασχολεί το Υπουργείο Οικονομικώνανέφερε την αβεβαιότητατους επόμενους μήνες ως προς τη νέα σχέση με τους εταίρους. Όπως είπε, ο Ντέιβιντ Κάμερον με την απόφαση μη άμεσης ενεργοποίησης του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας έχει δώσει χρόνο στον επόμενο Πρωθυπουργό να το κάνει όταν θα υπάρχει σχέδιο δράσης.

Τέλος, επισήμανε την πρόκληση της μακροπρόθεσμης εμπορικής σχέσης με τους Ευρωπαίους, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι αφοσιωμένος στην εξασφάλιση σταθερότητας και βεβαιότητας.

Περισσότερα εδώ.