«Πλήρης συμφωνία» Ολάντ και Μέρκελ για το Brexit εν μέσω εικόνας διχόνοιας
29 Ιουνίου, 2016
Η Κλίντον επιτίθεται στον Τραμπ για το Brexit
29 Ιουνίου, 2016

Πώς απειλούν τις ελληνικές επιχειρήσεις τα απόνερα του Brexit

Σε μια προσπάθεια καταγραφής και αξιολόγησης της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση των ψηφοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου να ψηφίσουν «έξω» στο περιβόητο δημοψήφισμα, βρίσκονται τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το μόνο βέβαιο είναι πως μέσα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, οι Έλληνες επιχειρηματίες προσπαθούν:

  • Να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να μην παρασυρθούν από τυχόν υπερβολές που διατυπώνονται από πολιτικούς και media που θέλουν να… «εντυπωσιάσουν» κυρίως για ιδιοτελείς λόγους.
  • Να ξεχωρίσουν τις επιπτώσεις σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες, σε άμεσες και έμμεσες.
  • Να αρχίσουν να σκέφτονται την υιοθέτηση αμυντικών πολιτικών, προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες συνέπειες και τέλος
  • να δουν αν από όλη αυτή την… φασαρία, θα μπορούσαν να προκύψουν και ορισμένες πιθανές ευκαιρίες.

«Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά κατά τη γνώμη μου εμείς στην Ελλάδα ως κράτος, ως επιχειρήσεις και ως νοικοκυριά θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα διαρθρώσουμε τα δικά μας κακώς κείμενα, αφήνοντας τη διαχείριση του προβλήματος σε άλλους. Αν εμείς αφοσιωθούμε στο πώς θα κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, τότε θα βελτιώσουμε την κατάσταση στην οικονομία της, ξεπερνώντας τις πιθανές παρενέργειες ενός Brexit» δήλωσε στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος εισηγμένης εταιρείας.

Σύμφωνα με τους περισσότερους παράγοντες της αγοράς, οι «ορατές» επιπτώσεις του BREXIT είναι περισσότερο έμμεσες (παρά άμεσες) και αβέβαιες τόσο ως προς την έκταση, όσο και ως προς το χρόνο διάρκειά τους.

Περισσότερα εδώ.