Στις Βρυξέλλες ο Κάμερον για την επικύρωση του διαζυγίου
29 Ιουνίου, 2016
Έμφαση “ξανά” στην ήπια ισχύ η νέα Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ
29 Ιουνίου, 2016

Frontex: Η συμφωνία EE-Τουρκίας αυξάνει τον αριθμό των προσφύγων που διασχίζουν τη Μεσόγειο

Η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των προσφύγων που ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους διασχίζοντας τη Μεσόγειο. Αυτό δηλώνει ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λετζέρι, ο οποίος εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι αυξάνονται οι παράνομες διελεύσεις των συνόρων μέσω της Κεντρικής Μεσογείου.

«Εν τω μεταξύ, έρχονται από τη Λιβύη 13 με 14 φορές περισσότεροι πρόσφυγες στην Ιταλία σε σχέση με όσους έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο διάδρομος της κεντρικής Μεσογείου είναι τόσο πολυσύχναστος όσο ποτέ. Ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων των συνόρων μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας υπερβαίνει φέτος όλες τις άλλες παράνομες διελεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση», ανέφερε ο Λετζέρι σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.α.).

Ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λεντζέρι επαίνεσε την πρόθεση της Κομισιόν να δώσει περισσότερες ευκαιρίες νόμιμης εισόδου σε πρόσφυγες από περιοχές οι οποίες πλήττονται από κρίση. Αυτή η στάση είναι ορθή «όχι μόνο για να προστατευθούν οι πρόσφυγες, αλλά επίσης και για να εμποδισθεί η είσοδος τρομοκρατών ή εγκληματιών». Οι επιλογές που εξετάζονται είναι λ.χ. «ειδικές ανθρωπιστικές πτήσεις από προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου, της Τουρκίας ή της Ιορδανίας προς την Ε.Ε.»

Περισσότερα εδώ.