Επιπλέον στήριξη 1,4 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία
1 Ιουλίου, 2016
Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να ταρακουνηθεί από το Brexit
3 Ιουλίου, 2016

Έναρξη της 1ης Σλοβακική Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου, ο Πρόεδρος Γιούνκερ και το Σώμα των Επιτρόπων μεταβαίνουν στη Μπρατισλάβα με την ευκαιρία της έναρξης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία , για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 αναλαμβάνει η Σλοβακική Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι θα συμμετάσχουν  σε τέσσερις θεματικές συνεδριάσεις με μέλη της Σλοβακικής κυβέρνησης, σχετικά με τα εξής θέματα: α) εξωτερικές σχέσεις, ασφάλεια, μετανάστευση και δικαιοσύνη, β) πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα, μεταφορές και φυσικοί πόροι, γ) ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και εσωτερική αγορά και δ) προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οικονομική και Νομισματική Ένωση και κοινωνική ατζέντα.

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου θα διεξαχθεί συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ και τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, κ. Φίκο (περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς). Θα μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς live μέσω EBS.

 

Ιστορικό

Δύο φορές το χρόνο, το Σώμα των Επιτρόπων ταξιδεύει στις χώρες των κρατών μελών που ασκούν την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  προκειμένου να συζητήσει  τις προτεραιότητες του επόμενου εξαμήνου με την κυβέρνηση του κράτους-μέλους. Από την 1η Ιουλίου 2016, η Σλοβακία θα ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέλος της τρέχουσας τριάδας των Προεδριών, μαζί με την Ολλανδία (Ιανουάριος-Ιούνιος 2016) και τη Μάλτα (Ιανουάριος-Ιούνιος 2017).

Διαθέσιμο εδώ.