Κραυγή αγωνίας απευθύνουν οι νέοι της Βρετανίας μετά το Brexit
1 Ιουλίου, 2016
Εντομοκτόνα: Μέτρα μετά την αδυναμία των κρατών μελών να καταλήξουν σε συμφωνία
1 Ιουλίου, 2016

Απέτυχαν στα stress test των ΗΠΑ οι Deutsche Bank και Santander

Οι αμερικανικές μονάδες της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και της ισπανικής Santander απέτυχαν για μία ακόμα χρονιά στα ετήσια τεστ αντοχής που διενεργεί η ομοσπονδιακή τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve ή απλούστερα Fed).

Οι ελεγκτές της Fed εντόπισαν «ευρείες και σημαντικές αδυναμίες» στις εσωτερικές λειτουργίες των δύο μονάδων, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ανεπαρκή πρόοδο» στην προσπάθεια διόρθωσης των αδυναμιών τους.

Αμφότερες οι ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν σε ποιοτικές μετρήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν μεν επαρκή κεφαλαιακή επάρκεια, όμως οι ρυθμιστές διαπίστωσαν προβλήματα στις εσωτερικές διαδικασίες διαχείρισης ρίσκου και αυτοελέγχου, αλλά και στις διοικητικές πρακτικές.

Η αξιολόγηση της Fed σημαίνει ότι οι αμερικανικές μονάδες των δύο ευρωπαϊκών τραπεζών δεν έχουν δικαίωμα να καταβάλουν μέρισμα στους μετόχους τους, να αυξήσουν το μετοχικό κεφάλαιό τους ή να επαναγοράσουν μετοχές τους, παρά μόνο εφόσον λάβουν ειδική έγκριση.

Πρόκειται για την τρίτη συναπτή χρονιά που η Santander δεν περνά τους ελέγχους, ενώ στην περίπτωση της Deutsche είναι το δεύτερο διαδοχικό έτος αρνητικού αποτελέσματος.

Περισσότερα εδώ.