Έναρξη της 1ης Σλοβακική Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
1 Ιουλίου, 2016
Υποβάθμιση της ΕΕ από την Standard & Poor’s λόγω Brexit
1 Ιουλίου, 2016

Γκάμπριελ: Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός επενδυτικού κλίματος, το οποίο θα επαναφέρει την ανάπτυξη στη χώρα μας, αναφέρθηκε από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνο – Γερμανικού Επιμελητηρίου, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας τη Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με τον κ. Γκάμπριελ, το επενδυτικό αυτό κλίμα, θα πρέπει να περιλαμβάνει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, να δίνει έμφαση στη διαφάνεια και να εξαλείφει τη διαφθορά, ενώ όπως ο ίδιος είπε, θα πρέπει να υπάρξει και «επένδυση» στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Ο Γερμανός αξιωματούχος, κάλεσε την κυβέρνηση να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την επάνοδο στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε συμπάθεια και εκτίμηση στον ελληνικό λαό. «Πρέπει να δείξουμε κατανόηση σε όσα πέρασαν οι Έλληνες» συνέχισε ο κ. Γκάμπριελ τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία το 2000 όπου είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης των σοσιαλδημοκρατών, «ήταν ένα ανοιξιάτικο αεράκι μπροστά σ΄ αυτά που πέρασαν οι Έλληνες».

Ο κ. Γκάμπριελ αναφέρθηκε εκτενώς στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια εκατέρωθεν προβολή στερεοτύπων για τους δύο λαούς. Δεν θα πρέπει να προσεγγίζουμε τις σχέσεις μας, με στερεότυπα, συνέχισε ο κ. Γκάμπριελ, επισημαίνοντας το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα, αλλά και την κατ΄ έτος επίσκεψη 2,5 εκατομμύρια τουριστών στη χώρα μας.

Ειδική αναφορά έκανε και για το Brexit, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι όταν οι νέοι Βρετανοί που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, αναλάβουν την εξουσία, θα επανέλθει στην ΕΕ.

Στις προοπτικές ανάπτυξης του ενεργειακού τομέα αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα, μπορεί να αντλήσει επενδύσεις από τη Γερμανία, τόσο για την παραγωγή, όσο και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Περισσότερα εδώ.