Μητσοτάκης: Αντί να κυρώσετε, ακυρώσατε πολιτικά τη συμφωνία με την COSCO
1 Ιουλίου, 2016
Έρευνα: Ποιές οι προτεραιότητες των Ευρωπαίων για την ΕΕ;
1 Ιουλίου, 2016

Η σλοβακική προεδρία υποστηρίζει την επιστροφή των εξουσιών στα κράτη-μέλη

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες σε ένα ενημερωτικό ταξίδι  στην Μπρατισλάβα,  ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας και ο υπουργός Εξωτερικών  επιχείρησαν  να ρίξουν  φως στις φιλοδοξίες τους όσον αφορά την προεδρία της Ένωσης για τους επόμενους έξι μήνες και να θέσουν τις βάσεις για την επανεξέταση της ΕΕ, μετά από το σοκ  του δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο παρουσίασε τις προτεραιότητες της προεδρίας της Σλοβακίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία ξεκινά σήμερα (1η Ιουλίου). Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από Σλοβάκους διπλωμάτες, οι τέσσερις προτεραιότητες είναι « μια οικονομικά ισχυρή Ευρώπη», « η αξιοποίηση της ενιαίας αγοράς», «μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου και μετανάστευσης» και «η ΕΕ ως παγκόσμιος παίκτης».

Ένας άλλος στόχος της Προεδρίας της Σλοβακίας είναι η καλύτερη επικοινωνία με το ευρωπαϊκό κοινό, είπε ο Φίτσο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα του θέλει να επικεντρωθεί στην θετική ατζέντα, και να  «δημιουργήσει τον χώρο και το πεδίο για μια εποικοδομητική συζήτηση».

Περισσότερα εδώ.