Στο τραπέζι οι κυρώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία παρά το Brexit
1 Ιουλίου, 2016
Η σλοβακική προεδρία υποστηρίζει την επιστροφή των εξουσιών στα κράτη-μέλη
1 Ιουλίου, 2016

Μητσοτάκης: Αντί να κυρώσετε, ακυρώσατε πολιτικά τη συμφωνία με την COSCO

Για «κυβέρνηση αλαλούμ» έκανε λόγο στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης τoυ ΟΛΠ στην COSCO, εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Θοδωρή Δρίτσα. 

«Αντί να κυρώσετε, ακυρώσατε πολιτικά τη συμφωνία με την COSCO» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για την πράξη του υπουργού Ναυτιλίας να τροποποιήσει μονομερώς τη συμφωνία. «Αν ο κ. Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως, ο κ. Τσίπρας όφειλε να τον είχε παραιτήσει, αλλά τον καλύπτει πολιτικά… Δεν μπορεί να κρύβεται ο πρωθυπουργός πίσω από τους κ. Σπίρτζη, Δρίτσα, και Κυρίτση, αυτoί είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για κυβέρνηση αλαλούμ – η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου αλλά εκλογές» επισήμανε, προειδοποιώντας ότι η ζημιά στην επενδυτική δραστηριότητα από τη στάση του υπουργού Ναυτιλίας έχει ήδη γίνει. «Η ζημιά έχει ήδη γίνει, και η υπόθεση αυτή ανέδειξε την χαώδη υποκρισία και την αχαλίνωτη ανευθυνότητα της κυβέρνησης… Υπάρχει κίνδυνος απώλειας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας από τη στάση σας» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «ποτέ στην ιστορία δεν είχε υπάρξει κυβέρνηση που να αθετεί την υπογραφή της…. Είναι Ιανός η κυβέρνηση, από τη μια διαφημίζει τις μεταρρυθμίσεις κι από την άλλη υπονομεύει όλες τις μεταρρυθμίσεις που συγκρούονται με το αριστερό γονιδιακό της αποτύπωμα.»

Περισσότερα εδώ.