Απόφαση για έλλειμμα Ισπανίας και Πορτογαλίας στις 12 Ιουλίου, τονίζουν πηγές
5 Ιουλίου, 2016
Μακρόν: 15ετές σχέδιο για την ΕΕ με πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα
5 Ιουλίου, 2016

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γιοργκ Σέλινγκ δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι αναμένει η Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το δημοψήφισμα.

Ο Σέλινγκ είπε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να απαντήσει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αλλάζοντας η ίδια μέσω μεταρρυθμίσεων, και εστιάζοντας σε βασικά ζητήματα, όπως η ενιαία αγορά, η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια, αφήνοντας τα κράτη μέλη να ασχοληθούν με άλλα θέματα.

«Η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ στο μέλλον», φέρεται να είπε σε ένα αγγλικό απόσπασμα της συνέντευξης που αναμένεται να δημοσιευθεί στην Handelsblatt σήμερα (5 Ιουλίου).

«Σε πέντε χρόνια, θα εξακολουθούν να υπάρχουν 28 κράτη-μέλη», είπε, σημειώνοντας πως ο αντίκτυπος της ψηφοφορίας Brexit για τις επιχειρήσεις και τις χρηματοπιστωτικές αγορές έχει συγκλονίσει τη Βρετανία.

Ορισμένες τράπεζες και επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ότι μπορεί να «μετακομίσουν» στην ηπειρωτική Ευρώπη για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στην ενιαία αγορά της ΕΕ, ενώ η λίρα έχει ταλαιπωρηθεί στις αγορές συναλλάγματος εν μέσω φόβων παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας.

«Αν κοιτάξει κανείς όλες αυτές τις επιχειρήσεις που θέλουν να κινηθούν προς την ΕΕ, είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης για τη Βρετανία να μην εγκαταλείψει την ΕΕ στο τέλος», είπε.

Διαθέσιμο εδώ.