Και το Μονακό εντάσσεται στο καθεστώς διαφάνειας της ΕΕ
24 Ιουλίου, 2016
Σε «νησίδες ασφαλείας» επιστρέφουν τους πρόσφυγες οι Γερμανοί
24 Ιουλίου, 2016

Οι πρώτες ενδείξεις για τη μεταναστευτική πολιτική μετά το Brexit

Το μεταναστευτικό ήταν το μεγαλύτερο όπλο της εκστρατείας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και όπως άλλωστε έδειξε και το αποτέλεσμα απασχολεί έντονα τους Βρετανούς πολίτες.

Μια πηγή κοντά στην νέα ηγέτη των Συντηρητικών δήλωσε στην Express: «Το σαφές μήνυμα από το δημοψήφισμα της ΕΕ ήταν ότι οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν πίσω τον έλεγχο των συνόρων μας. Η Τερέζα είναι απολύτως αποφασισμένη  να το κάνει αυτό». Άλλωστε στην εξαετή θητεία της στο υπουργείο Εσωτερικών η Μέι πρσπάθησε να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών κατά δεκάδες χιλιάδες. Πλέον μπορεί να πιέσει για την επίτευξη του στόχου αυτού με ακόμη μεγαλύτερο σθένος.

Ο Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ, στενός συνεργάτης της νέας Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και  πιθανός διάδοχός της στο υπουργείο Εσωτερικών, απεκάλυψε ότι το νέο σύστημα μετανάστευσης της Βρετανίας δεν θα στηρίζεται απαραίτητα στο σύστημα της Αυστραλίας με βάση τη συγκέντρωση πόντων, το οποίο είχαν υποσχεθεί οι πρωταγωνιστές της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Ο υπουργός Mετανάστευσης ανέφερε ενώπιον των Βρετανών βουλευτών ότι το έργο έχει  ήδη ξεκινήσει στο  υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τις επιλογές για το νέο σύστημα μετανάστευσης της Βρετανίας, που θα περιορίσει την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία δεν μπορεί να συνεχίσει στη σημερινή της μορφή», κατέστησε σαφές.

Περισσότερα εδώ.