Φέρμπερ: Η Κομισιόν ενταφίασε το Σύμφωνο Σταθερότητας
28 Ιουλίου, 2016
Μετά το νερό, ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας με κατεχόμενα
28 Ιουλίου, 2016

Βρετανία: Πάγωμα ευρωπαϊκών κονδυλίων εν όψει Brexit

Βρετανικοί οργανισμοί και φορείς που βασίζονται στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για να φέρνουν εις πέρας τεχνολογικά έργα, γνωστοποίησαν ότι τα χρήματα έχουν «παγώσει» μετά την απόφαση των πολιτών της Βρετανίας για αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη από την «Coast to Capital» -ένας φορέας που διανέμει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στις περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας- σε ένα μεγάλο αριθμό οργανισμών, προειδοποιούσε για το πάγωμα της χρηματοδότησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι κύριος λόγος για το πάγωμα της χρηματοδότησης είναι το Brexit αλλά και η αλλαγή της κυβέρνησης της χώρας αυτής.

Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας επέμενε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι τα κεφάλαια δεν έχουν παγώσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες περιμένουν από την κυβέρνηση να κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πώς η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί προτού υπογραφούν οποιεσδήποτε νέες συμφωνίες.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί στο πάγωμα οποιονδήποτε πληρωμών που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το να υπονοείται κάτι τέτοιο είναι απλά αναληθές», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Περισσότερα εδώ.