Μετά το νερό, ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας με κατεχόμενα
28 Ιουλίου, 2016
Δεν βλέπει αύξηση στις μεταναστευτικές ροές η Κομισιόν- Σε «εγρήγορση» η Αθήνα
28 Ιουλίου, 2016

Μέρκελ: Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας για τους πρόσφυγες όσο και αν το θέλουν οι τρομοκράτες

«Η ενδελεχής ανάλυση είναι αναγκαία πριν από οποιαδήποτε απάντηση» είπε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με την ασφάλεια της Γερμανίας μετά από τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκε η χώρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας στην έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απέρριψε «κατηγορηματικά» τις φωνές που αμφισβητούν την ακολουθούμενη πολιτική υποδοχής προσφύγων, μετά τις δύο πρόσφατες επιθέσεις που διαπράχθηκαν από πρόσφυγες στη Γερμανία και τα ερωτηματικά περί ασφάλειας της χώρας.

«Εναντιωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια των τρομοκρατών να πλήξουν την ετοιμότητά μας στην υποδοχή ανθρώπων. Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και την ελευθερία στη χώρα, ακολουθώντας τους κανόνες δικαίου».

Το γεγονός ότι οι δύο δράστες των επιθέσεων στη Γερμανία ήταν πρόσφυγες εμπαίζει τη Γερμανία και τους υπόλοιπους πρόσφυγες. «Ήταν ένα χαστούκι για εμάς» είπε χαρακτηριστικά η κα Μέρκελ.

«Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας εκτρέψουν από ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, να διαρρήξουν τη συνοχή μας και το αίσθημα της κοινότητας, να πλήξουν τον τρόπο ζωής μας, την ανοικτή μας στάση και την προθυμία μας να υποδεχθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Βλέπουν μίσος και φόβο ανάμεσα στους πολιτισμούς, μίσος και φόβο ανάμεσα στις θρησκείες. Αντιτασσόμαστε αποφασιστικά σε αυτό», πρόσθεσε.

Περισσότερα εδώ.